Perioada 2015 – prezent

Începând cu anul 2015, planul Domnului cu privire la lucrarea corului în Londra s-a extins.
Înțelegând voia Lui, majoritatea coriștilor au răspuns acestei chemări de slujire împreună ca și cor într-o altă locație din cartierul Watford al Londrei, iar alții au fost chemați de Domnul în diferite slujiri pentru vestirea evangheliei.
În această nouă etapă, activitatea corului a luat amploare, au fost implicați noi frați și surori în cor, au fost ridicați tineri în slujire, iar împreună cu corul de copii, corul barbătesc și fanfara s-au realizat mai multe proiecte, toate pentru lauda Domnului. Corul se implică activ în lucrări de misiune și ajutorare în zona Olteniei dar și în alte părți din România,

Slujind Domnului în această nouă locație, denumirea corului s-a identificat cu numele bisericii în care slujim: Corul Betleem Watford Londra (Bethleem Watford London Choir).
Ne dorim ca indiferent de locul în care Domnul ne cheamă la slujire, indiferent de numele ce îl purtăm, slujirea noastră să Îi aducă slavă Numelui Său.

Perioada 1999 – 2015

În 1998 lua fiinţă la Londra Biserica Penticostală Bethleem, iar doi ani mai târziu — în 2000, prin bunăvoinţa şi harul Divin dar şi prin dăruirea nemaipomenită a celor implicaţi îşi făcea auzit pentru prima dată glasul corul Gloryah London Choir. Apariţia acestui cor a fost o urmare firească a bunului obicei al românilor penticostali de a se aduna în grupuri organizate şi de a-L lauda şi slăvi pe Dumnezeu. În decursul anilor, oamenii au venit şi au plecat în căutarea unui loc mai bun de trai şi, fie au preferat Irlanda Marii Britanii, fie s-au întors în ţară. Acest lucru a afectat destul de mult evoluţia şi progresul corului, însă Dumnezeu i-a luminat pe cei rămaşi care au ştiut să se organizeze şi, cu o dăruire fantastică faţă de lauda şi mărirea Celui de Sus, au reuşit nu numai să ţină în viaţă gruparea muzicală dar şi să o dezvolte semnificativ.
Majoritatea membrilor actuali ai corului au început slujirea de laudă şi închinare în anul 2004, toţi fiind fraţi şi surori cu o dăruire fantastică. Fie că au mai cântat în grupuri corale, fie că erau începători în ale muzicii sau abia s-au întors la Dumnezeu, toţi au avut şi au o inimă largă pentru Gloryah London Choir.

Iubirea faţă de lauda adusă lui Dumnezeu prin muzică şi versuri a fost atât de mare, încât chiar dacă s-au format şi alte biserici penticostale între timp au rămas toţi fideli corului Gloryah. Această slujire intensă a implicat foarte multă muncă, seriozitate, perseverenţă şi prezenţă constantă la toate repetiţiile. Prin harul lui Dumnezeu, dirijorul Claudiu Gagea se ocupă din 2004 de pregătirea coriştilor. Având alături o echipă de frați și surori cu inimă, plini de râvnă și de Duhul Sfânt, care de-a lungul anilor, a reușit să le insufle dragoste, responsabilitate cât şi respect pentru muzica de valoare duhovnicească și profundă în biserică.

Dăruirea membrilor corului faţă de misiunea pe care şi-au asumat-o, şi anume, aceea de a trezi în inimile membrilor bisericii o dragoste tot mai aprinsă faţă de lauda şi slava lui Dumnezeu, este atât de mare încât corul se susţine singur din punct de vedere financiar. Coriştii iubesc şi pun atât de multă pasiune în misiunea lor încât au început să facă turnee în Europa. În 2008 au fost şi au transmis dragostea pentru Dumnezeu prin cântec în România, iar în 2009 în Italia. Pe plan duhovnicesc Gloryah London Choir îşi propune să dezvolte şi mai mult dăruirea faţă de biserică şi să trezească în inimile celor care îl ascultă dragostea faţă de lucrarea de laudă spre Slava lui Dumnezeu.